Како да се користи индикаторот Центар на гравитација на Olymp Trade
Стратегии

Како да се користи индикаторот Центар на гравитација на Olymp Trade

Џон Елерс дизајнираше технички индикатор во 2002 година. Тој е познат како Центар на гравитација и припаѓа на групата осцилатори. Елерс наведува дека нема одложувања и ефектот на и...
2 Основни методи на тргување засновани на Индексот на интензитет на тренд на Olymp Trade
Стратегии

2 Основни методи на тргување засновани на Индексот на интензитет на тренд на Olymp Trade

Постојат многу индикатори за техничка анализа кои трговците ги користат за да добијат подобри резултати. Денес ќе опишам еден што е дизајниран да ја измери силата на трендот. Тој е...
Лесно поставување дневно тргување со 3 популарни осцилатори: RSI, CCI и Williams %R на Olymp Trade
Стратегии

Лесно поставување дневно тргување со 3 популарни осцилатори: RSI, CCI и Williams %R на Olymp Trade

Стратегиите за тргување можат да ви помогнат да се претворите во успешен трговец. Треба само да знаете како и кога да ги користите. Денес, ќе ви претставам стратегија која ќе ви да...
Заработете пари со стратегијата за тргување со јапонски свеќници на Olymp Trade
Стратегии

Заработете пари со стратегијата за тргување со јапонски свеќници на Olymp Trade

Јапонски свеќници на OlympTrade Анализата на свеќници ви овозможува да ја разберете и предвидите состојбата на пазарот без употреба на индикатори за тргување. Тргувањето...
Како да ги поврзете SMA, RSI и MACD за успешна стратегија за тргување во Olymp Trade
Стратегии

Како да ги поврзете SMA, RSI и MACD за успешна стратегија за тргување во Olymp Trade

Индикаторите се дизајнирани да помогнат во пронаоѓањето на најдобрите влезни точки. Сепак, ништо не е совршено и сосема е вообичаено да даваат сигнал со мало задоцнување. Така, не ...